OVER ICC   |   BEZOEKERS   |   ORGANISATOREN   |   PERS

DE CULINAIRE ‘CRÈME DE LA CRÈME’ VAN ‘WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS’ ZAKTEN AF NAAR GENT ICC OP ZONDAG 30 JUNI.

De drie Flemish Foodies Kobe Desramaults, Olly Ceulenaere en Jason Blanckaert palmden op 30 juni Gent ICC in met meer dan twintig wereldberoemde chefs, waaronder René Redzepi (Noma), Massimo Bottura (La Francescana), Magnus Nilsson (Faviken), Ben Shewry (Attica), Mauro Colagreco (Le Mirazur) en nog veel anderen... komende van Rusland, Chili, Australië, Italië, Spanje, Zweden, Engeland, Frankrijk, Peru, Denemarken zijn gedurende een ganse avond en nacht samen gekomen om een diner/performance voor te bereiden volgens het principe van het culinaire collectief GELINAZ! Het evenement werd een hommage aan de beroemde Gentse chef Philippe Cauderlier (1812-1887).

Het principe was simpel: een recept van Cauderlier was op voorhand geselecteerd. Roger Souvereyns bereidde het gerecht in zijn puurste en origineelste vorm, het startschot van de avond. Daarna kwamen alle andere chefs aan bod met hun persoonlijke ‘remix’ van dit gerecht. Ze moesten dezelfde basisingrediënten gebruiken, maar er een zeer persoonlijke creatie van maken. En wanneer ingrediënten in de handen van artiesten van dit niveau kwamen, kon je van alles verwachten. Het werd een avond vol met surprises: een culinaire performance, een artistiek laboratorium waar de chefs de genodigden meezogen in het creatief. Elke twintig minuten ging één van de chefs zijn gerecht serveren omgeven in een artistieke scenografie die hij zelf bedacht had.

Gent ICC en eventcateraar Gourmet Invent waren logistieke partner voor dit schitterend evenement.

Bekijk hier het verloop van het evenement!

Gent ICC | Contact

F. Van Rysselberghedreef 2 bus 2 - Citadelpark - 9000 Gent
T: +32 (0)9 242 89 00 - F: +32 (0)9 242 89 01
welcome@iccghent.com - www.iccghent.com

Volg ons!

Bekijk ook onze film!